Още един четвъртфиналист стана ясен в турнира за Купата на Африка. Тунис спечели задочната битка с Алжир и продължи заедно с лидера в групата Сенегал в следващата фаза на турнира. 

Това стана възможно след успеха на тунизийците с 4:2 над аутсайдера Зимбабве, а алжирците така и не успяха да стигнат до задължителната победа над сенегалците и се простиха с турнира след равенство 2:2. 

"Орлите" изковаха зрелищния и важен успех още преди почивката и тогава още изглеждаше ясно кой ще продължи напред. Наим Слити откри резултата още в 10-та минута, а в 22-та асистира на Юсеф Мсакни за 2:0 и интригата изглеждаше приключила. 

В края на първата част всичко приключи. В 36-та минута Хамди Нагес перфектно намери Таха Хениси и класиката беше оформена. Зимбабвийците върнаха едно попадение в 43-та минута чрез Ноулидж Мусона, но в продължението на първата част Вахби Хазри от дузпа възстанови аванса на тима си от три попадения. 

След почивката остана време само за един гол на Зимбабве, дело на Тондай Ндоро в 58-та минута, след асистенция на Ноулидж Мусона. Това само направи загубата по-почетна за аутсайдерите, но те си тръгват от турнира със само една точка, взета от Алжир. 

"Пустинните лисици" направиха доста гафове в предишните си мачове и имаха нужда от задължителна победа над вече класиралия се тим на Сенегал и да се надяват на загуба на Тунис. Но нищо от това не се случи. 

Алжир стигна само до 2:2 срещу лидера и се прости с надпреварата. Две попадения за "пустинните лисици" реализира новата звезда на Лестър Ислам Слимани и благодарение на тях тимът му на два пъти повеждаше. 

Таранът се разписа първо в 10-та, а после в 52-та минута. За първото попадение му асистира Софиан Хани, а за второто съотборникът му в Лестър Рияд Марез. Но и двата пъти бързо Сенегал изравняваше. 

Първо Папе Диоп направи 1:1 в 44-та минута, а звездата на Фенербахче Муса Соу оформи крайното 2:2 в 54-та минута. Така Сенегал събра 7 точки на върха, а само с две в актива си Алжир отпадна.