Футболният отбор на Борац (Баня Лука) е спрян от участие в първенството на Босна и Херцеговина в турнира за Купата на страната от местната федерация заради неизплатен дълг към бивши футболисти. Федерацията постанови, че клубът може да поднови участието си при изчистване на отношенията. Иначе за следващите им три мача ще бъдат записани служебни загуби и след това вероятно ще бъдат извадени от шампионата.

Най-големи проблеми им създава вратарят Младен Лучич, внесъл жалба за неизплатени 36 700 босненски марки (18 764 евро). Има и още четирима футболисти, които си чакат парите, но техните претенции са доста по-малки.

Първоначално решението на Арбитража беше, че Борац (Баня Лука) трябва да се разплати до 5-и декември. На следващия ден обаче (6-и декември) беше срещата им от 18-ия кръг на местното първенство срещу ФК Сараево. Борац внесе жалба на 3-и и делото беше отложено, което им позволи да изиграят въпросната среща. След като федерацията усложливо отложи решението за след края на полусезона, това означава още време за Борац поне да събере парите.

Следващата дата беше 21-и декември и играчите отново не си получиха парите, което ги накара да се обърнат и към президиума.

"Моите пари, които чакам, са 32 500 босненски марки (16 617 евро). Като добавим лихвата, се получава над 36 хиляди. Трябваше да ни платят на 5-и, на 21-и декември след това. Но за момента сметката ми е празна. Разбрах за наказанието, наложено от федерацията, но това означава, че до февруари трябва да чакам. Защото следващите мачове, в които няма да играят, са тогава, разказва още Младен Лучич.

Благодаря на Синдиката на футболистите, който свърши цялата тази административна работа. Чувал съм, че в други страни Синдикатът на играчите и местната федерация са в картел, заяви още потърпевшият.