Три официални лица от Цървена Звезда бяха осъдени на 30 дни затвор докато тече разследването за изстъпленията на фенове на сръбския шампион по време на мач от първенството, след които полицай пострада сериозно, съобщава АП.

Тримата, сред които е и главният администратор на клуба Зоран Дамянович, бяха арестувани в петък, когато за първи път в историята на Сърбия служители на футболен клуб бяха задържани заради хулигански прояви на запалянковци на стадион в страната. Заедно с тримата представители на Цървена Звезда беше арестуван и служител на сръбския футболен съюз. Към четиримата са отправени обвинения, че не са направили нищо, за да предотвратят инцидентите по време на мача на Цървена Звезда срещу Хайдук Кула през миналия уикенд, когато запалянковците раниха тежко служител на реда, опитващ се да фотографира безчинствата им на трибуните. Те са арестувани и заради факта, че не са предотвратили вкарването на стадиона на забранените запалителни факли, с които в последствие ултрасите атакували полицая.

Ако бъдат признати за виновни, четиримата могат да получат присъди до 10 години затвор. Според вестник "Политика" изстъпленията били инспирирани от Дамянович и няколко други служебни лица на Цървена Звезда в отговор на разследванията на полицията за връзките им с организираната престъпност и продажбата на поне 15 футболисти на отбора в чужбина.