Три мача предложи съботната програма в полския елит, като и в трите играха български футболисти. Спас Делев за Погон Шчечин, Алекс Колев за Сандеция Нови Сонч и Симеон Славчев за Лехия Гданск се подвизаваха по терените. 

И тримата останаха на терена по 90 минути, след като стартираха като титуляри. За тяхно съжаление обаче, нито един от тях не успя да се поздрави с победа. 

Най-зрелищен беше мачът с участието на Славчев. Неговият Лехия стигна до 3:3 с гранда Лех Познан, като освен шестте гола, феновете видяха и по един червен картон за двата тима. 

До равенство стигна още и Сандеция с Алекс Колев в състава си. Българинът не стигна до попадение или асистенция при хикса 1:1 с Краковия. Определено обаче тимът от Краков може да съжалява за изпуснатия успех, защото Колев и компания изравниха чак в 87-та минута. 

Загуба пък претърпяха Спас Делев и Погон. Тимът на шилото от село Ключ падна с 2:3 от Термалика, като и в този случай българинът не помогна с нищо за предотвратяване на поражението, въпреки че остана на терена 90 минути. 

След тези развръзките тимовете на българите заемат следните позиции: Погон е последен с 9 точки, Лехия е 12-и с 14 точки, а най-напред в класирането е Сандеция, който е 9-и със 17 точки.