Бившият футболист на ЦСКА и Литекс- Еуген Трика със сигурност ще излезе като титуляр утре от 18.00 часа на националния стадион „Васил Левски” в европейската квалификация България- Румъния. Това потвърди и селекционерът на северните ни съседи Виктор Пицурка на днешната пресконференция.

Специалистът смята, че Трика е един от хората, които трябва компенсират липсата на контузения Адриан Муту.

„Ние, играчите и техническите ръководства, трябва да се уважаваме помежду си и да поднесем един добър спектакъл,” призова наставникът. „Муту не е обидил вашите футболисти. Може би е засегнал вашите журналисти, защото той самият е бил обиден. Той е сгрешил, не е трябвало да реагира така,” коментира Пицурка поведението на звездата Адриан Муту пред българските репортери.

„И Муту, и Бербатов са изключително ценни състезатели, изключителни играчи, но нашият отбор не се крепи само на един играч,” отбеляза треньорът.

Единственото колебание пред Пицурка било кой да постави на десния фланг - Флорентин Петре от ЦСКА или Банел Николица от Стяуа. Румънски журналисти обаче разкриха, че Николица бил един от любимците на треньора и вероятно той ще бъде предпочетен.

Вероятен състав на Румъния за утрешната среща: Богдан Лобонт, Георге Огарару, Разван Рац, Габриел Тамаш, Дорин Гоян, Банел Николица (или Флорентин Петре), Пол Кодря, Еуген Трика, Кристиян Киву, Чиприян Марика, Николае Дика.