Развоят на събитията в нашата евроквалификационна група показва едно: трибоят между България, Румъния и Холандия ще продължи най-вероятно до края. Нека погледнем програмата с участието на трите тима до края и да се опитаме да прогнозираме, доколкото е възможно.

На 8 септември играем като гости на Холандия. Колкото и да е странно на пръв поглед, имаме добър баланс срещу тази световна футболна сила, а и стилът на холандците позволява на съперник с добри изпълнители за контри да се изявява успешно. Така че в този мач всичко може да се случи, дори не е невероятно да вземем победата – Х12. На тази дата румънците гостуват на Беларус. Ние направихме грешна стъпка и можем да се надяваме на максимум по една такава от основните ни съперници. Румъния е фаворит, но ние ще стискаме палци за хикс – 2Х.

На 12 септември приемаме Люксембург и тук единицата не буди съмнение. В същото време „лалетата” гостуват в Албания и също би следвало да спечелят – 2.

На 13 октомври ние почиваме, но тук е възловият мач от трибоя Румъния – Холандия. И тук всичко е възможно – Х21.

Четири дни по-късно гостуваме на Албания и в Тирана би следвало да свършим това, което не успяхме срещу „орлите” на наш терен – 2. В същото време Румъния почива, а Холандия се очаква да бие резонно у дома словенците – 1.

17 ноември е ключова дата и същевременно паметна за българския футбол. Надяваме се да я дублираме със златни букви и с победа срещу Румъния. Трябва обаче да признаем, че това е възлово дерби и северните ни съседи също ще се хвърлят здраво. И все пак победа за нас или равен – 1Х. Другия мач Холандия – Люксембург не се коментира – 1.

Борбата приключва на 21 ноември с мачовете Словения – България 2, Беларус – Холандия 2 и Румъния – Албания 1. Резонни победи за силните тимове на финала.

В крайна сметка излиза, че по-вероятно е тройният възел да се разплете в директните двубои между българи, холандци и румънци, в които досега има пълно равенство. Малките тимове могат да поднесат най-много още 1-2 изненади срещу големите. Дано да не е отново срещу нас.