Четирима български национали бяха отличени като най-опасните футболисти, от старши треньора на Сърбия Владимир Петрович. Това са Стилиян и Мартин Петрови, Ивелин Попов и Благой Георгиев.

„България има доста добри футболисти. Гледах мача срещу Уелс и тези играчи ми направиха впечатление,” каза Петрович на официалната пресконференция преди утрешната приятелска среща.

Треньорът коментира и качествата на националния селекционер на България Лотар Матеус: „Той е отличен треньор и велик футболист. Успява много добре да пренася знанията, които имаше на терена, сега като треньор на своите играчи. Това го показа, още докато работеше в Партизан.”

Селекционерът на Сърбия допълни още, че от неговия състав ще отсъстват ключови футболисти като Красич, Нинкович и Кузманович. „Това ще ни даде възможност да изпробваме нови играчи,” заяви още той.

Владимир Петрович изрази увереност, че утре на стадиона ще присъстват фенове на Сърбия, но българските запалянковци не трябва да се притесняват от тях:„За вас станалото в Италия може да е било страшно, но за нас не беше.”

Наставникът на сърбите призна, че няма представа какво означава за българския футбол датата 17 ноември, но бързо му бе разяснено какво се случи през 1993 година. „Мислех, че става въпрос за национален празник, но явно е свързано с футбола,” заяви Петрович.