Старши треньорът на Шахтьор (Донецк) Луиш Кастро обяви, че напуска отбора след края на сезона. Той направи това признание след успеха с 1:0 над Ингулец в 26-ия кръг на първенството, спечелен с 1:0.

"Да, напускам Шахтьор след края на сезона. Понякога в такива моменти имаш усещането, натрапва се онзи вкус, който те кара да мислиш, че все нещо не си направил. При мене го няма обаче. Моята работа не е само резултатите, а това, което ще остане и след мене. Винаги съм давал всичко на 100 процента, каза Кастро.

"Светът е свикнал да гледа резултатите. Но след като при нас не се получаваха, аз взех решение да тръгна в друга посока. И бях щастлив да видя на терена Трубин на вратата, а като титуляри Додо, Витао, Корниенко, Маркос Антонио, Судаков, Фернандо, Тете, Соломон. Колко млади играчи имаше на терена преди една година, някой помни ли? Ще мине време и тези играчи ще станат големи звезди в Европа, уверен е треньорът на Шахтьор, който завърши на 11 точки от шампиона Динамо.

Явно обаче собственикът на клуба Ринат Ахметов не мисли така и вече е уточнил технически прекратяването на договора. В турнира за Купата на страната отборът отпадна още на четвъртфинал и то от втородивизионния Агробизнес (Волочинск). Той води Шахтьор два сезона и през 2020-а година вдигна над главата си шампионската титла на страната.