Старши треньорът на Порто Серджо Консейсао обяви, че не е доволен от представянето на Икер Касияс в тренировъчния процес на отбора и това е причината вратарят да загуби титулярното място.

През последните дни се появиха информации, че от Порто планират да продадат Касияс заради голямата му заплата, тъй като клубът изпитва финансови затруднения през последните месеци и е в процес на разследване за спазването на финансовия феърплей на УЕФА.

„Играчите знаят какви са правилата и какви са моите изисквания към тях. Те винаги трябва да се раздават на 100% в тренировките“, коментира Консейсао.

„Касияс занижи своето представяне в тренировките и заради това загуби титулярното място в отбора“, добави треньорът на Порто.

Съдбата на Касияс се решава през януари

„Касияс искаше да разбере причината, заради която остана извън титулярния състав в последните мачове и разговаря с мен. Аз след това му обясних, че това се дължи на неговот представяне по време на тренировъчния процес. Нямам право да правя изключения за нито един футболист“, каза още Серджо Консейсао.

Порто се чуди как да разкара Икер Касияс, за да избегне наказание