Полузащитникът на Полша Якуб Блашчиковски отпадна от състава за Евро 2008, след като контузията му в бедрото се усложни. Лекарите се опитаха в последните два дни да излекуват бързо контузията на 22-годишния играч на Борусия (Дортмунд), но след първоначалните оптимистични резултати, настъпило усложнение.

Ако се изчака, Блашчиковски може да се възстанови за мачовете от елиминациите, ако Полша ги достигне.

Селекционерът Лео Беенхакер обаче реши да го освободи и да повика на негово място съотборник на Валери Домовчийски от Херта (Берлин). Лукаш Пишчек трябва да бъде картотекиран днес в УЕФА, но Беенхакер продължава да съжалява за отпадането на Блашчиковски, който имал ключова роля в атаката на тима. Пишчек взема и номера на Блашчиковски - 16. Той е на 23 години и дебютира за националния отбор в контролната среща с Естония през февруари. Общо има 3 мача за Полша.

След това Беенхакер заяви, че централният защитник Михал Жевляков е напълно възстановен от контузията си в крака и е готов за първата среща на отбора с Германия. Жевляков вече тренира наравно с останалите от отбора, но не бързал в игрите да се включва при центриранията от корнери, фаулове.

Полша е в група В на турнира заедно с Германия, Хърватия и домакините от Австрия.