Старши треньорът на Холандия Берт ван Марвайк обяви, че тимът му може да играе много по-добре, отколкото го е правил до момента на Мондиала. Въпреки двете победи, с които на практика се класираха на осминафинал, „лалетата” не са в топ форма и печелят доста пестеливо.

„Винаги е приятно да вземеш две поредни победи, а с тях вече се класираме напред. Надяваш се, че можеш да тръгнеш по този начин, но не е толкова лесно, колкото звучи. Така че, ако успееш, си много доволен,” заяви Ван Марвайк пред официалния сайт на ФИФА.

„Все още има накъде да се развиваме в хода на надпреварата. Можем да сме още по-добри. Например, в приятелските мачове с Мексико, Гана и Унгария играехме далеч по-атрактивен футбол, и бележехме повече,” обясни селекционерът.

„Но на Световно е естествено да е по-трудно. Всеки иска да вкара един-два гола в първите пет-десет минути, но това не е лесно. Съперниците ни са много добре организирани. Като цяло, срещу нас се играе много отбранително, така че имаме по-малко поле за изява,” каза още Ван Марвайк.

„Ще подходим много сериозно към мача с Камерун, защото в него трябва да покажем, че сме се поучили от грешките си. Искаме да израстваме във всеки двубой,” завърши наставникът на Холандия.