Треньорът на Бока Хуниорс - Хорхе Алмирон, подаде оставка след загубата с 1:2 от Флуминензе в големия финал на Копа Либертадорес. Това съобщи самият специалист на летището в Буенос Айрес на връщане от Рио де Жанейро, където се проведе спорът за трофея от най-силния силния южноамерикански клубен турнир.
 
„Напускам! Не, почакайте, нека помисля... Не, не... Нямам какво повече да добавя", заяви Алмирон на летището след мача на стадион „Маракана“, който Бока загуби след продължения.
 
По-късно от клуба обявиха официално напускането на Хорхе Алмирон.
 
„Клуб Атлетико Бока Хуниорс информира членовете и привържениците си, че тази неделя, 5 ноември, след 21:00 ч. Хорхе Алмирон съобщи, че той и неговият треньорски щаб, с договор, валиден до края на сезона, са взели лично решение да не продължат работата си като треньори. Нашата институция оценява услугите, предоставени от всички тях и им пожелава най-големи успехи за в бъдеще“, написаха от Бока Хуниорс.
 
Хорхе Алмирон застана начело на Бока Хуниорс през април тази година, когато замени на поста Уго Ибара. Преди това 52-годишният аржентинец води испанския Елче.