Старши треньорът на Беларус Юрий Пунтус започна да добива самочувствие и увереност преди важните срещи на неговия тим с националния отбор на България. По време на пресконференция вчера наставникът сподели, че има добро предчувствие, но въпреки това в деня на мача ще води своите момчета на църква.

„Започнах да се чувствам по-уверен преди мачовете с България. Добих сигурност, която усещах когато бях наставник на младежкия национален отбор. Момчетата успяха да проумеят, че съперникът ни е равен по възможности и можем да направим всичко, за да победим”, каза треньорът на Беларус.

Пунтус разчита и на благоприятни метеорологични условия, както и на подкрепата на публиката: „Имам добро предчувствие.”

В деня на мача срещу България, на 2 юни в Минск, отборът на Беларус ще посети църква, където ще им бъде прослужена специална служба.

По време на пресконференцията, старши треньорът на съперниците ни за Евро 2008 не даде яснота и около контузиите на двама от лидерите на неговия тим: „Няма да обръщам внимание на слуховете и опасенията, че Александър Хлеб и Виталий Кутузов няма да излязат на терена.”

Преди около две седмици полузащитникът на Арсенал получи травма на коляното, която можеше да го извади от евроквалификациите срещу България, докато Кутузов страдаше от възпален ахилес на десния крак.

Сподели очакванията за мачовете с Беларус тук!