Селекционерът на Австрия Йозеф Хикерсбергер бе разочарован от поражението на своя тим на старта на Евро 2008. Домакините на шампионата отстъпиха с 0:1 на Хърватия, като допуснаха един-единствен гол от дузпа.

„Разочарованието ни е голямо. Надявахме се да вземем нещо от първия мач. Имахме проблеми през първата част, а след гола от дузпа на съперника изгубихме увереност в себе си. През втората част упражнихме натиск. В зоната на истината - 20 метра пред вратата, обаче ни липсваше завършващия удар,” коментира Хикерсбергер.

„При дузпата в четвъртата минута си казах, че това е най-лошото нещо, което може да се случи на един домакин. Планът ни бе провален още в началото Все пак реших да не правя промени и да продължим да следваме начертаната от мен тактика. В края на мача рискувах със смените, но и те не донесоха така желания гол,” добави специалистът.

„Накрая наистина опитахме всичко, но така и не успяхме да изравним. Положителното е обаче, че изиграхме на добро ниво и с високо темпо всичките 90 минути,” заключи Йозеф Хикерсбергер.