Треньорът на гръцкия Паниониос Евалд Линен призна, че смята да напусне Гърция в най-скоро време заради насилието на и извън терените. Линен разкри това на пресконференцията преди мача за купата на УЕФА срещу Галатасарай

Причината за изненадващото решение на немския специалист, който днес навършва 54 години, е инцидент, станал наскоро. Линен бе ударен с камък в главата от хулигани, които са карали мотоциклет.

„Това бе опасен, ужасяващ инцидент. Никога не ми се е случвало нещо подобно, а лошото е, че можеше да бъде и много по-лошо. Представете си, че ударът бе по-лош. Трябва добре да помисля, подобна атака влияе на качеството ми на живот. Става още по-лошо като знам, че такива неща стават често тук и никой не взима мерки”, обясни немецът.

„Управляващите трябва да направят нещо, ако искат хората да водят жените и децата си по стадионите, защото в момента много от тях са изплашени. Миналата година фенове на Арис мятаха бутилки по нас. В други страни след това те щяха да бъдат вкарани в затвора”.

„Това не е нормално, Насилието започва с бутилки, минава през камъни и завършва с ножове и пистолети. Просто не мога да го приема. Правителството и Суперлигата трябва да предприемат сериозни мерки”, завърши афектираният треньор.