Кондиционният треньор на Аржентина Фернандо Синьорини нападна ФИФА, заради „необратимите увреждания”, нанесени на Лионел Меси. Според Синьорини, в световната футболна централа са по-заинтересувани от това да залавят допингирани играчи, отколкото да предпазват други от прекалено бързо изхабяване. Причината за недоволството на фитнес специалиста са огромният брой мачове, които се събраха на Меси и много други като него този сезон.

„Меси пристигна на лагера за Световното първенство вече изтощен. Той е увреден, и това е необратимо,” заяви Синьорини пред „Спорт”. „ФИФА се притеснява за допинг-контрола, но на шефовете не им пука дали футболистите играят по 70 мача на година, и между тях непрекъснато пътуват.”

Опитният треньор, дългогодишен спътник на Диего Марадона, все пак призна, че всички, включително и той, са щастливи, че имат Лео Меси в състава на Аржентина. „Моят проблем, който вече споделих с Лионел е, че направо ми падат очите, като го гледам,” с усмивка обясни Синьорини. „Не мога да повярвам на крачката и движенията му. Той е почти генетично чудо, с едно движение сякаш прави шест-седем.”