Помощник-треньорът на беларуския Динамо Брест Юрий Пудишьов стана най-възрастният състезател в историята на местната Висша лига, след като се появи на терена на 56 години по време на мача с БАТЕ Борисов.

Пудишьов, който е шампион на СССР с Динамо (Минск) от 1982-а година, влезе на терена с номер 56 в 90-ата минута на мача и стана най-възрастният играч със своите 56 години и 205 дни.

За времето, което прекара на терена, Пудишьов няколко пъти се срещна с топката, беше изключително активен и даже взе участие в една атака на своя отбор. Той направи двойно със свой съотборник, опитвайки се да излезе през защитата сам срещу вратаря на БАТЕ Сергей Веремко, но пасът се получи прекалено дълъг за него.

Старши треньор на Динамо (Брест) е бившият национален селекционер на Беларус Юрий Пунтус. Той защити решението си и заяви, че не го намира за клоунада, както го определиха част от медиите.

"Този човек тренира наравно с момчетата по време на заниманията на нашата база и трябва да го видите. Той си заслужи правото да попадне в книгата с рекордите. Не съм го пуснал в средата на мача, а в последните няколко минути, защото иначе би било издевателство и над него, и над противника, мотивира решението си Юрий Пунтус.

В крайна сметка БАТЕ спечели срещата с 2:0 благодарение на головете на новата си надежда Александър Павлов в 54-ата минута и на Максим Скавиш в 65-ата. Четири кръга преди края на първенството на Беларус БАТЕ води с 8 точки пред Шахтьор (Солигорск) и с 11 пред третия ФК Минск.