След дербито на Кали в събота, при което след масово сбиване между феновете пострадаха около 80 човека, треньорът на Америка Диего Умана беше наказан за 11 мача за удар срещу съперника от Депортиво Даниел Карено.

Мачът на стадион Паскуал Гереро в градът, известен като един от центровете на колумбийската мафия, бе прекратен в 82-ата минута, когато полицията не успя да спре бой между част от феновете на Америка.

Напрежението по трибуните бе пренесено и на терена, къде Умана удари уругваеца Карено, който падна на земята, след което се изправи и се втурна към противниковия наставник, но бе удържан от колегите си в Депортиво.

Треньорът на Америка се извини и заяви, че Карено е бил в ролята на жертва на лошото му поведение, но това не му спести санкцията за 11 мача.

Освен треньора, феновете на тима, предизвикали сбиването, са наказани да не гледат следващите десет мача на любимия си отбор.

През миналата година полицията бе спряла автобус с привърженици на Индепендиенте Меделин, пътуващи за мач в Кали и бе открила в тях арсенал от 50 ножа, два пистолета и дори ръчна граната.