Нападателят на Еквадор Антонио Валенсия ще пропусне втората среща на отбора от турнира Копа Америка 2011, след като отново контузи глезена, на който претърпя операция преди една година.

Лекарят на тима Тони Окампо заяви, че крилото на Манчестър Юнайтед е имал късмет, че в мача с Парагвай е напуснал веднага терена, което го е предпазило от усложнения на оперираното място.

„Играчът от Парагвай стъпи много близо до счупеното място на крака на Антонио. Той има и ожулване, но за да се стабилизира ставата, сме му поставили титаниева предпазна шина. Травмата вече отшумява, но до края на седмицата ще бъде готов на 40 процента”, обясни докторът на южноамериканците.

Следващият мач за Еквадор е в събота с тима на Венецуела, а на 13и юли в Кордоба е и последната им среща от Група В на Копа Америка със състава на Бразилия.

Валенсия извади левия си глезен, а това бе придружено и със счупване на костица, по време на мач от Шампионската лига през септември.

От състава на Парагвай пък мачът с бразилците в събота пропуска Едгар Барето, контузен от еквадорците. Барето има травма на метатарсална кост, обясни старши треньорът Херардо Мартино.