Селекционерът на Ейре Джовани Трапатони обяви днес имената на своите избраници за световните квалификации с България и Италия. В момента ирландците оглавяват групата, заедно с адзурите, но мисълта на Трап е концентрирана върху нашия национален отбор.

„Не искам да се разсейваме с мисли за Италия,” заяви наставникът. „Гледах вече десет мача на България на DVD, включително и последния им приятелски мач. Всеки детайл от подготовката ни е насочен към България.”

„Досега в групата България има три равенства. Не се съмнявам, че отборът ще бъде вдъхновен от новия си мениджър, Станимир Стоилов, и ще дойдат на „Кроки Парк”, за да търсят първата си победа,” продължи Трапатони.

Наставникът заяви, че според него победа за Ейре на „Кроки Парк” може да се окаже решителна за изхода от нашата група 8. „Наистина имаме добра преднина,” сподели Трап. „България обаче има силен отбор, с доста опасни играчи – Бербатов, Попов, Илиев, Петров. Също като Черна гора, те имат много креативни футболисти. Играят добре понякога, но понякога – не. Но винаги могат да измъкнат добър резултат.”

Трапатони обаче иска да гледа предимно на прогреса на собствения си отбор. „В момента, ние сме в изгодна позиция. Трябва да играем със същия дух, с който го направихме срещу Грузия, или срещу Черна гора,” каза той. „Този мач е добра възможност да натрупаме самочувствие за предстоящите мачове, защото засега тимът прогресира бавно, бавно, бавно…, но качествено. Трябва да вярваме в себе си, в нашата система. Трябва да мислим само за това как да постигаме нужните резултати.”

„Ще имаме още пет мача след този, и трябва да сме готови за всеки един от тях. Моля се всички да са на линия, имаме само три жълти картона засега, но ако ни липсват двама-трима важни играчи…не ми се мисли за това!,” завърши Джовани Трапатони.