Селекционерът на Ейре Джовани Трапатони призна, че прави опити да върне в състава Стив Финан, Анди О`Брайън и Стивън Айрлънд. „Зелените” са съперник на България за Мондиал 2010.

„Видях се с тях преди две седмици, вратата ми е отворена за тях,” каза Трапатони. „Обадих им се и преди седмица и им казах – „Ето, вече имате номера ми”. Сега ще чакам. Ще ходя да ги гледам и как играят, но ние трябва да гледаме напред.”

Италианският специалист обаче е категоричен, че дори да се върнат, на никой от тримата няма да е гарантирано титулярно място.

„В момента имаме добър отбор, и когато те поискат да се върнат, също ще са наясно с това. Трябва да си спечелят мястото в състава,” обяви Трапатони.

Той е убеден, че въпросното три може да бъде склонено, особено защитникът на Ливърпул Стив Финан: „Говорих със Стив Финан, който вече има 50 мача за Ейре. Той е млад мъж, не е ветеран.”

Успешните резултати напоследък не заблуждават наставника, че ще е лесно в квалификациите, където ще трябва да се справи и с родната Италия.

„Свършихме добра работа, но все още имаме още много пред нас, защото квалификациите ще са много трудни. Иска ми се да можех да прекарвам повече време с отбора, както и да играем повече контроли, за да следим формата си,” каза Трапатони.