Селекционерът на Ейре Джовани Трапатони ще вземе днес решение за участието на крилото Ейдън Макгийди в квалификацията срещу България утре на "Корк Парк".

22-годишният Макгийди вчера не тренира с топка и ще направи това днес. Ако изпита дори и незначителни болки, Трапатони ще предпочете да запази играча за мача с Италия в сряда.

Това съобщи асистентът на Трапатони - Лайъм Брейди, който все пак се надява всичко с Макгийди да е наред и играчът да излезе срещу България.

Другото крило Деймиън Дъф е твърдо аут за срещата заради травма в подколянно сухожилие и вече напусна лагера на ирландците. Нападателят на Съндърланд Антъни Стоукс, който в момента играе под наем в тима от Чемпиъншип Кристъл Палас, беше повикан в националния отбор на Ейре за световните квалификации срещу България и Италия. Той ще трябва да замени контузения футболист на Нюкасъл.

"Аз мисля, че е по-вероятно МакГийди да играе, но не може да знаем това, преди да премине днешната тренировъчна сесия. Трапатони иска да види как реагира той при контактите с топката и тогава ще реши. Контузията му е от този тип, че ако не играе в събота, ще направи това в сряда", каза Брейди.