Селекционерът на ирландския национален тим Джовани Трапатони заяви в интервю за официалния сайт на ФИФА, че той и футболистите му изпитват респект към Франция, но не и страх. Двата тима излизат в ключов бараж за класиране на Мондиал 2010, след като завършиха на вторите позиции във своите групи.

„Не се страхувам от този отбор. Знам за класата на френските футболисти, но нашите играчи също играят срещу отбори като Арсенал и Манчестър Юнайтед. Франция завърши на второ място в своята група както и ние. Нашият тим е един от само петте, които не записаха загуба”, коментира Трапатони.

„Може би Франция има повече креативни футболисти от нас, дори и други отбори имат. Футболът обаче не е театър – Ла Скала или Медисън Скуеър гардън. Футболът е топка, терен, съперник и характер – това е футболът”, допълни специалистът.

„В миналото, някои треньори са ходили на гадатели. Аз обаче съм вярващ и вярвам в други неща. Доменек има своите навици, аз имам моите. Помогни си сам и господ ще ти помогне. Аз обаче не съм господ, не съм и Свети Патрик. Аз съм просто човек”, завърши италианецът.