Националният селекционер на Ейре Джовани Трапатони заяви, че изказването на Наско Сираков е арогантно, но има и такъв тип хора.

„Лесно е да се каже, че това е важен мач. Освен, че е важен, той е и труден. За нас е изключително важно да завършим футболния сезон с позитивен резултат. Преди мача с Нигерия бях малко притеснен, защото много от играчите бяха доста изморени, но след като видях какво могат, отново върнах увереността си. Трябва да действаме пределно концентрирани срещу България в защита. Последните 15 минути ще са много важни, знаем какво може българският отбор. Ще продължим да работим по моя план. Играчи като Бербатов и Мартин Петров могат да ни донесат много главоболия. Знаем на какво са способни, те играят в Англия и нашият отбор има голям респект към тях", заяви Трапатони.

 

„Вашите футболисти са умни. Знаем какво могат. Познаваме много добре някои от вашите футболисти и се отнасяме с респект към тях”, сподели италианецът.

„Шон Сейнт Леджър ще започне като титуляр. Той играе добре с двата крака, а също така е много бърз. Мисля, че Стивън Хънт ще играе, но най-вероятно само час и след това ще бъде сменен. Той се представи добре в миналия мач срещу България”, добави Трапатони.

„Всеки треньор иска да победи. Аз не казвам, че ще победим или ще направим равен. Аз не съм самонадеян като някои треньори, все пак и равенството може да бъде добър резултат. Но, всеки отбор излиза за победа. Феновете са всеотдайни. Ние се надяваме да ги зарадваме. Те се надяват, че ще победим и ще играем добре както срещу Нигерия, но знаят също така, че мачът е много труден”, каза още националният селекционер на Ейре.

„Футболът се сменя постоянно. Когато човек се премести опитва нови ситуации. Футболът е различен и всеки път се задава нова цел. Целта на Ейре е да се класира за световното първенство в ЮАР”, коментира италианският специалист.

„Някои треньори се държат дипломатично, а други са арогантни. Ние обаче трябва да убедим България в обратното, че имаме сериозен отбор, който може да играе силно и да победи. Срещу Италия доказахме, че може да играем срещу силните и не се притеснявам от дребните детайли”, завърши Джовани Трапатони.