Селекционерът на Република Ирландия Джовани Трапатони вече подготвя своите момчета за пътуването до България за ключовата световна квалификация за Мондиал 2010 в ЮАР. Ейре гостува на Националния стадион „Васил Левски” в събота, 6 юни.

След като ветеранът Дийн Кийли напусна лагера на „зелените”, тъй като не игра в контролата с Нигерия, Трапатони ще трябва да повика нов резервен вратар. Той вероятно ще избира между Джо Мърфи и Колин Дойл.

Днес ще стане ясно какво е състоянието на защитника Кевин Фоули, който получи травма в двубоя с Нигерия. Другите двама контузени – Дарън Гибсън и Кейлъб Фоулън почти сигурно ще се възстановят до събота.

„Мачът с България е много важен за класирането,” предупреди Трапатони. „Те са един от силните отбори в нашата група, имат много добри играчи с добра техника и креативност.”

„Това може да е последният им шанс да мислят за класиране на Световното, и съм сигурен, че това ще е най-трудният мач от квалификациите,” добави италианският специалист. „Всеки двубой е като финал, защото има цената на три точки. Ние имаме добър аванс, но не можем да си позволим да мислим, че сме се класирали.”