Полузащитникът на Ирландия Дарън Гибсън бе изваден от състава за предстоящите световни квалификации срещу Казахстан и Оман, след като сподели пред Джовани Трапатони, че все още е разочарован от отпадането на „детелените“ от Евро 2012.

На турнира в Полша и Украйна ирландците загубиха и трите си мача от груповата фаза, като вкара само веднъж. Гибсън бе част от 23-ата футболисти, които трябваше да летят за мача срещу Казахстан, но след продължителен разговор с Трапатони бе изваден от групата.

„Когато Дарън ме информира за решението си да откаже, аз го повиках, за да поговорим“, сподели италианският специалист. „Ние започваме нова кампания, а той има доста голяма роля в плановете ми и го считам за ключов футболист за този цикъл.“

„Дарън обаче ми сподели, че не се чувства готов да се върне в отбора за този мач след разочарованието от Евро 2012, макар и да не желае да подвежда никого. Надявам се това време да окаже позитивен ефект върху международната му кариера и да се завърне за мача с Германия през октомври“, добави Трапатони.