Селекционерът на Ирландия Джовани Трапатони бе в добро настроение по време на прескофенренцията си преди утрешната решителна квалификация между островитяните и България. Италианецът обяви, че очаква атакуваща игра от страна на „трикольорите” и намекна, че ще е доволен и на равенство.

„Тези два мача са много важни за класирането ни. Трябва да играем с правилен манталитет. Разликата между двата отбора в групата в момента е добра, но трябва да търсим победата. Нашата цел е да завършим възможно най-високо. Винаги играем за победа, но е важно да не загубим”, заяви Трап.

Спецът, който все още няма загубен мач, откакто пое Ейре през май, призна, че очаква отворена игра от страна на българите: „България ще атакува. Те имат много офанзивни играчи, които обичат да играят в предни позиции”.

Трапатони издаде и част от титулярния си състав за утрешния мач: Анди Киоул ще играе на мястото на Ейдън МакГийди, в случай, че халфът на Селтик не се възстанови от своята контузия. Пол МакШейн пък ще започне като титуляр отдясно на защитата на ирландците. Той ще замени контузения Стив Финън.

„Контузията на МакГийди е много болезнена, но съм сигурен, че той ще може да играе. Няма да го пусна в игра, ако не е здрав на 100%. Това е много лош момент за мачове на национално ниво, тъй като много играчи са контузени и изморени. Дъф, Финън и МакГийди за нас и Бербатов за тях”, анализира Трапатони, който пропусна да спомене за травмите на Валери Божинов и Мартин Петров.