Трансферът на Дъглас Перейра от Сао Пауло в Барселона няма да се случи така, както от бразилския клуб са се надявали. Това разкри вицепрезидентът на южноамериканците Атайде Жил Герейро.

24-годишният десен бек от известно време е обект на интерес от страна на каталунците, като в сряда от досегашния му тим дори обявиха сделката за сключена.

Проблемът възниква от това, че ФИФА забрани на Барселона да прави трансфери в следващите два трансферни прозореца, а от Сао Пауло искат футболистът да остане при тях като преотстъпен за новия сезон. Другата пречка е фактът, че трансферният прозорец в Бразилия вече затвори, като играчът трябва първо да бъде регистриран като футболист на Барселона, преди да бъде върнат в Сао Пауло.

Алтернативният вариант, който няма да се хареса на испанския гранд, е Дъглас да премине при тях едва през 2016 година.

„С Дъглас сме изяснили всичко, но още няма подписани договори“, каза Жил Герейро. „Има малък проблем, който сега се опитваме да решим. Ние поискахме Барселона да ни го даде под наем за една година.“

„Заради санкцията на ФИФА обаче те не могат. Нашите адвокати сега проучват ситуацията, за да видят какво може да се направи. Сделката обаче е факт, Дъглас ще е играч на Барселона“, допълни босът на Сао Пауло.