На 64-годишна възраст почина прославеният хърватски треньор Златко Кранчар, който води страната си на Световното първенство по футбол през 2006-а година. Като футболист Кранчар е играчът, който е капитан на Хърватия в първия мач след получаването на независимост от Югославия.

"Известният хърватски футболист и бивш хърватски треньор, баща на национала Нико Кранчар, почина на 1 март 2021-а година след кратко, но тежко заболяване. Той си отиде от този свят в 2.25 часа през нощта, съобщиха от болницата KB Merkur, където е приет за лечение за първи път на 19-и февруари.

Изненадващо уволниха Златко Кранчар

източник: Reuters

По първоначална, но непотвърдена информация, Златко Кранчар (по прякор Цицо) най-напред е бил приет в болницата в Задар заради проблеми с черния дроб, след което е бил транспортиран в Загреб.

Той беше топ център-нападател и реализатор и вкара 98 гола за Динамо (Загреб) в 261 мача. След това Kранчар ме мести във виенския Рапид. Той става легенда на клуба, в който рита до 1990 година и вкара 106 гола в 201 мача. Кариерата му приключва с кратки периоди в скромните австрийски клубове Санкт Пьолтен и Винерфелд. Той беше капитан в първия мач на националния отбор в историята на независима Хърватия. Иначе за бивша Югославия има 11 мача и 3 гола.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.