Трагедия в бразилския футбол. В събота (20/04) бившият футболист Валдирам Каетано де Мораиш бе намерен мъртъв по улиците на Сао Пауло със следи от насилие по тялото си. Полицията вече обяви, че са задържани трима заподозрени.

Валдирам е роден в град Пернабуко, като най-ползотворният му период на футболист е преди 13 години в тима на Вашку да Гама. Там играе редом до легендата Ромарио, който е в последните години на своята кариера.

През 2006 г. Валдирам става и голмайстор в турнира за Купата на Бразилия. След престоя си във Вашку играчът е имал много проблеми извън терена - обвинения за сексуален тормоз и притежание на наркотици.

Любопитното е, че между 2007 и 2011 г. той преминава през цели 18 отбора, преди кариерата му да спре заради злоупотреба с алкохол и наркотични вещества.

През 2018-а г. Валдирам, отдал се на своите пороци, е срещан често да проси по улиците и да живее в мизерия. Медиите незабавно се свързват с някои бивши отбори на играча в Бразилия, които му отпускат пари, за влезе в клиника и да се подложи на рехабилитация. 

Но и това не е достатъчно за неговото спасение. Въпреки че се появява няколко пъти на улицата, след което отново влиза в клиниката, неговото безжизнено тяло бе намерено изминалата събота, пише "Globoesporte".