Мексиканският футболист Ален Куевас вече няма да може да изпълни мечтата си за пробив в професионалния спорт. Левият му крак беше ампутиран след битов инцидент.
 
23-годишният играч на втородивизионния Сиервос е получил изгаряния трета степен, след като бил ударен от високоволтов електрически заряд. 
 
Заради пандемията от коронавирус не му е разрешено да се лекува в столицата Мексико Сити. Затова Ален Куевас е преместен в град Кулиакан, където е опериран три дни след инцидента.
 
„Лекарите казаха, че трябва да ампутират крака ми, иначе животът ми ще бъде застрашен. Родителите ми бяха против и търсеха друг изход от ситуацията. Те знаят колко много обичам футбола и мечтая да пробия на най-високо професионално ниво. Докторите бяха категорични, че няма време за търсене на друг вариант. Аз научиха важен урок: колкото и да обичате нещо, никога не го поставяйте пред собствения си живот. Винаги търсете положителното във всеки един момент. Събитията се случват по някаква причина и всички имаме своето предназначение на този свят. Знайте, че Бог ни е приготвил нещо по-добро в живота“, обяви Куевас на профила си във „Фейсбук“.