Футболистът от националния отбор на Ливан Мохамед Атви почина в болница, след като прекара в кома близо месец. Той бе прострелян в главата през август на погребението на една от жертвите на мощния взрив в Бейрут.
 
"Федерацията изразява съболезнования на семейството на играча от сборния отбор на Ливан Мохамед Атви и на цялото футболно общество.
 
Призоваваме полицията да разследва този случай, да изясни обстоятелствата около жестокото престъпление и да накаже виновните", се казва в изявление на Федерацията по футбол в Ливан.
 
 
Трагичният инцидент е станал през август, когато спортистът вървял по улицата заедно с участници в погребението на една от жертвите на взрива. 
 
В един момент хора от печалното шествие решили да почетат паметта на починалия с изстрели във въздуха. Заблуден куршум попаднал в главата на Атви и той изпаднал в кома.
 
Младият мъж прекарал около месец в реанимацията, но така и не успели да го спасят. 
 
Мощният взрив разруши пристанището на Бейрут на 4 август. В резултат на това загинаха 190 души, над 6 хиляди бяха ранени.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.