Новият собственик на шотландския Патрик Тисъл Колин Уеър насърчи феновете на отбора да подкрепят сериозно тима, след като окончателно стана продажбата и той закупи отбора от "Фирхил Стейдиъм". Той дори инициира и потвърди, че ще импортира фенове в управата на клуба, след което би се оттеглил, оставяйки ги самите те да ръководят своя любим тим. Уеър, който имаше възможност да закупи Патрик Тисъл, след като удари европейските милиони (бел. ред: лотария в Шотландия) и си осигури мажоритарния дял и сега обеща да сдаде 55-процентовия си дял директно на фенове от групата Тисъл Завинаги не по-късно от март следващата година.

Уеър и неговата бишва съпруга – Кристин, спечелиха 161 милиона паунда от лотарията през 2011-а година и досега инвестира немалка сума в клуба и академията на отбора. Но сега той държи факта да прехвърли акциите си на феновете, които да контролират бъдещето на отбора.

„Благодарен съм на групата от мажоритарни акционери и Firhill Developments Ltd за работата ни, за да проправим пътя към вълнуваща перспектива, в която феновете да са собственици на Тисъл. Ще гарантирам, че доверието, което ми оказват не е грешно поставено. Винаги съм мислил, че това е добър вариант. Това е и причината да предложа три до четири месечен период на феновете да влязат в управата и да видят как се процедира. Те искат правилните неща и след това ще могат да оперират, защото това е сериозна структура”, призна Уеър.

„Днес е чудесен ден за клуба, което е най-важното за мен. Надявам се, че феновете от групите, които стоят зад тази идея да развият отбора. Те говорят за Тисъл като за техен клуб, а сега ще може наистина да е техен”, добави той.

„Това е голяма финансова инвестиция, но аз не желая да ми се дава и пени от тях. Вярвам, че те ще се справят по феноменален начин”, завърши Колин Уеър.