Един от най-добрите испански нападатели на новия век Фернандо Торес разкри повече подробности около отказването си от футбола. Само преди дни той изненада света с новината, че смята да сложи край на кариерата си, а сега разкри и кога точно ще се случи това. 

Сакралната за Хлапето дата ще е 23 август, т.е. след точно два месеца. Тогава неговият Саган Тосу ще се изправи Висел Кобе, в който играят добрите приятели на Торес от националния отбор на Испания в годините Андрес Иниеста и Давид Вия. Именно това е била и целта на Ел Ниньо. 

"Моят последен мач ще е на 23 август в домакинството ни на Висел Кобе. Ще се изправя за последно на терена срещу моите добри приятели Андрес Иниеста и Давид Вия. Какъв по-велик момент и начин да кажа сбогом на любимата игра."

"Просто се вслушах в тялото си. Вече не се наслаждавах на футбола така, както в миналото. Затова исках да се разделя със спорта с чиста съвест и докато все още има живец към него от моя страна. Чувствам се горд от постигнатото през кариерата си, играх за някои от най-великите клубове и спечелих някои от най-големите трофеи, което ме кара да се чувствам щастли