Националният селекционер на Грузия Клаус Топмьолер заяви, че България трябва да завърши на второ място в групата.

„Качеството на вашия отбор показва, че най-малко трябва да сте втори”, това заяви селекционерът на Грузия Клаус Топмьолер след изготвянето на програмата за „българската група” на световните квалификации.

Първият мач на Грузия е домакинство на Ирландия, а на 15 ноември Каха Каладзе и компания играят у дома срещу България.

„Първите ни три мача са в къщи и сме доволни, че ще можем да спечелим точки у дома, където сме сигурни. По този начин може да изненадаме някой фаворит, както стана с Шотландия в миналите квалификации”.

„Нашият отбор е аутсайдер. Ранглистата на ФИФА показва, че световният шампион Италия е големия фаворит. След това следва България, която нещастно отпадна в европейските квалификации с точка по-малко. Ирландия също е добър отбор”, анализира ситуацията в групата Топмьолер.

Немският специалист засипа с похвали капитана на националния отбор Димитър Бербатов, с който работи заедно преди няколко години в Байер Леверкузен.

„Димитър Бербатов е страхотен нападател – той е известен не само в България, а в целия свят. Навремето го тренирах, изисквах много от него. той претърпя много разочарования, но той е мое момче и е един от най-добрите в света. Сега той реализира своите положения за гол, което бе проблем за него преди. Целенасочен е, бърз, добър съотборник и вкарва много голове”.

„Ще опитаме да изненадаме Италия, но ще бъде много трудно. Там играят страхотни играчи като Канаваро и Тони, така че не мога да кажа какво ще стане. Нашият отбор е доста стар. Ще опитаме да изненадваме и Ирландия, имаме шансове срещу тях”, анализира немецът.

Немецът коментира и слуховете, че е бил един от кандидатите за селекционер на българския национален отбор: „Прочетох това в пресата, но няма нищо вярно. В Грузия се чувствам прекрасно, а и никой от България не ме е търсил”, завърши Топмьолер.