Президентът на ФКСБ Джиджи Бекали потвърди за интереса си към българския национал Пламен Илиев, който в момента играе за Астра.

Бекали заяви, че ФКСБ първо трябва да продаде своя настоящ вратар Флорин Ница, който е трансферна цел на Спарта Прага. Чехите са отправили оферта на стойност 2 милиона евро за 31-годишния вратар, а сделката се очаква да бъде финализирана в следващите часове.

След това от ФКСБ ще се опитат да привлекат Илиев, чиято цена в момента според transfermarkt.de е 700 хиляди евро.

Бекали потвърди, че вече се е свързал с представители от ръководството на Астра, за да разбере при какви условия са склонни да продадат 26-годишния българин.

„Да, аз вече говорих с представителите на Астра, а също така и със самия Илиев. Ще видим какво ще се случи. Нека първо продадем Ница“, коментира Бекали пред GSP.ro.

Пламен Илиев играе в румънското първенство от 2015 година, когато Ботошани го купи от Левски. От февруари 2017 година той е част от тима на Астра.

Президентът на Астра Дани Коман не бе много доволен от интереса на ФКСБ към Илиев и каза, че вратарят не се продава.

„Илиев е един от най-добрите футболисти в Румъния. Сигурен съм, че ще остане в отбора до края на сезона, а през лятото ще има много добри оферти за него. Нашето желание е да го продадем на отбор в чужбина. Не знам дали Бекали е говорил с г-н Никулае за евентуален трансфер на Илиев, защото мен никой не ме е осведомил за подобно нещо. Това, което мога да кажа в момента е, че Илиев не се продава“, коментира Коман.