Отборът на бившия футболист на ЦСКА Еуген Трика – Клуж продължава убедително да води в класирането на румънското първенство, след като в последния кръг победи с 2:1 като гост един от грандовете Рапид Букурещ, като първият гол бе дело именно на Трика.

 

В същото време преследвачите – настоящият шампион Динамо Букурещ и Политехника Тимишоара завършиха на равно 1:1 в двубоя помежду си, а участникът в Шампионската лига Стяуа изненадващо падна при гостуването си на другия елитен тим от Клуж – Университатя, който е на последно място в класирането.

 

Клуж на Трика е известен като „португалският отбор”, тъй като в състава му португалските футболисти са колкото и румънските – по девет, а съотборници на бившия нападател на ЦСКА са и двама аржентинци, единият от които има италианско гражданство, двама бразилци и по един французин, швед, нигериец, боливиец и един чилиец.

 

Клуж е единственият непобеден отбор в Румъния през този сезон, като има девет победи и три равенства. След 12-ия кръг тимът е начело в класирането с 30 точки, следван от Унирея Уржицени с 26, Политехника Тимишоара с 25 и Динамо Букурещ с 24. Стяуа е на седмо място с 18 точки, като има два мача по-малко от останалите отбори.