Селекционерът на Швейцария Коби Кун и неговите момчета трудно намираха думи да опишат чувствата си след загубата с 1:2 от Турция в мач от втория кръг на група А на Евро 2008. Поражението означаваше и ранно отпадане на един о домакините на шампионата.

Коментарът на Кун: "Това е голямо, огромно разочарование. Много ни боли. Цялата страна вероятно е разочарована, както и отборът. Ние имахме толкова надежди, а отпаднахме. Това е футболът. Съществуването на Швейцария няма да бъде изложено на опасност от нашето отпадане. Ние не успяхме да се възползваме от шансовете, които имахме. Не обвинявам никой от отбора. Момчетата направиха всичко, което можаха. Ние просто нямахме късмет. Напускаме турнира, но имаме още един мач с Португалия, в който искам да играем добре".

Голмайсторът Хакан Якин добави: "Трудно е да се намерят думи, с които да се изрази нашето разочарование. В мач като този под проливен дъжд всичко е въпрос на късмет".

Транкило Барнета изрази подобно мнение: "Трудно е да говоря след тази загуба. През второто полувреме не играхме лошо. Имахме доста положения. Турция имаше три възможности за гол, в които вкара две попадения. Много е трудно да приемем, че отпадаме, но това е. Всичко свърши".

Ерен Дердийок също промълви: "В съблекалнята след мача беше много тихо. Всички сме безкрайно разочаровани. От две възможности през второто полувреме те ни вкараха два гола. Наистина е много жестоко".

Валон Бехрами завърши: "Разочарованието е огромно. Също така е трудно да се анализира този мач. Ние имахме шансове, но може би ни липсваше опит".