Бившият нападател на Арсенал и Барселона Тиери Анри е отказал възможността да стане старши треньор на женския национален отбор по футбол на Франция. Това съобщи членът на управителния съвет на Френската футболна федерация Жан-Мишел Олас.

Анри, който е смятан за един от най-големите футболисти в цялата история на Франция, напусна поста на помощник-треньор в мъжкия национален отбор на Белгия след края на световното първенство в Катар. В момента неговите ангажименти се свеждат до появи като телевизионен анализатор.

Женският тим на Франция е без треньор след уволнението на Корин Диакр, която бе бойкотирана от състезателките в националния тим. Само след няколко месеца обаче на отбора предстои участие на световното първенство в Австралия и Нова Зеландия.

"Тиери помисли по този въпрос. Аз говорих лично с него, но той отказа", заяви Олас.

"Той беше поласкан от нашето предложение. Ние мислехме, че той също може да има интерес, но в крайна сметка няма да бъде той новият треньор. Мисля, че неговите планове са свързани с друг проект.

Първият мач на световното първенство за Франция е на 23 юли срещу Ямайка, а в груповата фаза тимът ще срещне още Бразилия и Панама.

Автор: Георги Крумов/БТА