2008-ма наистина се оказа много трудна година за Франк Рийкард. Въпреки че в момента не води отбор и стои далеч от футбола след раздялата с Барса, медиите не пропуснаха факта, че специалистът е пред развод.

През последните месеци в пресата периодично се появяваха слухове, че 46-годишният холандец се разделя със съпругата си, а това стана причина Рийкард да излезе с изявление, потвърждаващо новината. След 19 години брак, бившият наставник на Барселона и съпругата му Моник ще прекратят съвместното си съжителство.

Франк и Моник имат син и дъщеря, като холандецът има дете и от предишния си брак. Двамата се надяват да се разделят гладко, за да няма отражение върху децата им.

“Това е решение, взето по взаимно съгласие, на базата на отношенията им един към друг. Моник и Франк не желаят да дават повече информация и се надяват медиите да спазват тази тяхна молба”, заяви говорителят на семейството пред развод.

Очаква се Франк Рийкард да поеме отново отбор в края на сезона. Името му се спряга с няколко клуба, като един от тях е Милан.

Още любопитни новини четете тук!