Карлос Тевес напусна Бока Хуниорс и пое към на Шанхай Шенхуа. Аржентинецът бе страстно приветствам да отклони апетитната оферта от китайския тим и да остане в клуба на сърцето си, но в крайна сметка нападателят прие предложението и се превърна в най-скъпоплатения футболист в света. В азиатската страна Тевес ще получава по 40 милиона евро на година.

Играчът пусна специална видео-изповед, където поиска извинение от вече бившите си съотборници и обоснова избора си. Той допълни, че не е стигнал никак лесно до това решение.

Тевес се отби до Мексико пред да замине за Китай

„Трудно е да се говори за човек, който вече не е играч на клуба, който обича по различни обстоятелства, поднесени му от живота. Понякога обаче човек трябва да вземе някакво решение“, каза Тевес.

Бока Хуниорс: Успех, Карлитос!

„Искам да благодаря на хората от Бока за цялата любов и подкрепа, която винаги ме е обграждала. Не е лесно да се вземе подобно решение, нито да се каже“, добави Тевес.

„Аз трябваше да бъда на 100%, а не на 99%. Ако беше така, щеше да е лошо за клуба“, добави Тевес, в опита си да обясни решението си.

Припомняме, че Карлос Тевес се завърна в Бока Хуниорс през 2015-а година, след като напусна Ювентус.