Старши треньорът на тима от Мейджър Сокър лигата Филаделфия Юниън Питър Новак разкритикува остро полузащитника Робер Пирес, който заяви, че няма да играе за неговия тим, тъй като не му харесвал града.

36-годишният бивш играч на Арсенал обмисля къде да продължи своята кариера след като бе освободен от Виляреал, но онзи ден заяви в интервю за "Екип":

"Не искам да се правя на превзет, но ако трябва да отида някъде далече с моето семейство, то предпочитам това да бъде в хубав град".

 Наставникът на Юниън Новак пък заяви днес за сайта на своя клуб: "Трябва да кажа, че някои хора би трябвало да разберат малко повече неща за тази лига. Хората трябва да знаят какви са правилата преди да си отворят устата. Освен това, аз смятам, че той гледа градове като Чикаго, Ню Йорк, Маями и Ел Ей, и си мисли, че Фили е малък град, сравнен с тях. Има много хора, които мислят така и които не знаят много за САЩ, освен за тези четири града. Когато дойдеш тук, ти идваш, за да помогнеш за развитието на играта. Бивши играчи в лигата като мен, Марко Ечевери, Карлос Валдерама и Джейми Морено знаехме, че сме тук не за да направим отбора си по-силен, а за да увеличим популярността на този велик спорт. Господин Пирес трябваше да дойде тук и да рекламира футбола, а не да се притеснява за това в кой "хубав" град ще бъде на ваканция".