Селекционерът на Турция Фатих Терим изненадващо обяви стартовия състав за утрешния решителен мач в група А на Евро 2008 срещу Чехия.

Терим разкри на кои играчи ще разчита на пресконференция преди мача. Общо три промени ще направи той в сравнение с двубоя срещу Швейцария. На мястото на контузения Тюмер Метин ще се появи Мехмет Топал, а в центъра на защитата Емре Гюнгьор ще замени Емре Ашък.

Нападателят Семих Шентюрк пък ще замени Гьокдениз Карадениз. В първите два мача Терим залагаше само на един нападател в лицето на Нихат Кахведжъ, но сега Шентюрк ще му партнира в атака.

Фатих Терим не пожела да разкрие и тактическите си замисли за срещата с Чехия. Селекционерът на турците се надява изходът от мача да бъде решен в редовното време и да не се стига до новото правило на УЕФА за дузпи при равенство в показателите между два отбора.

"И за двата отбора би било добре срещата да се реши без дузпи. Не съм карал играчите ми да се упражняват допълнително в изпълнението на дузпи", каза Терим.

Съставът на Турция за мача с Чехия: Волкан Демирел, Хамит Алтънтоп, Сервет Четин, Емре Гюнгьор, Хакан Балта, Мехмет Аурелио, Мехмет Топал, Арда Туран, Тунджай Шанлъ, Нихат Кахведжъ, Семих Шентюрк.