Селекционерът на националния отбор на Турция Фатих Терим предупреди своите футболисти, че мястото на нито един от тях не е гарантирано за финалите на Евро 2008.

Специалистът също така сподели, че вратите на тима са отворени за всеки, който се представя добре. Утре вечер турският отбор ще изиграе приятелска среща с Беларус в Минск.

“Ако футболистите не се представят на ниво, най-вероятно ще има кардинални промени. Всички турски играчи се борят за място в националния, а и ничие място не е гарантирано. В същото време никой не е изгубил шансове да попадне в тима за европейските финали”, сподели Фатих Терим.

Наставникът опроверга и появилите се слухове, че от лятото може да оглави Челси: “Не водя преговори с отбори, които все още си имат треньори.”

“Бих искал да напомня на всичките си играчи, че трябва да поддържат високото си ниво, ако искат да запазят шансовете си за повиквателни. Единствено те със своята игра ще ме заставят да ги повикам в отбора.”

“Целият треньорски щаб прави всичко възможно, за да подобри физическото и психологическото състояние на футболистите. Вярвам, че още в този двубой с Беларус ще успеем да покажем най-добрите си страни”, завърши Терим.

Отборът на Турция се падна в една група за еврофиналите с отборите на Португалия, Швейцария и Чехия.