Бившият капитан на английския национален отбор по футбол Тери Бътчър подаде оставка като национален селекционер на Филипините след като не ги води дори и в един мач.

Бътчър беше обяввен за заместник на Томас Дули в началото на месец юни и трябваше да води отбора на финалите за Купата на Азия през януари.

Филипините ще играят за първи път за титлата в континенталното първенство.

"Много съжалявам, че трябва да обява решението си. А то е, че не мога да да поема ролята на национален треньор на Филипините. Тъй като не смятам, че мога да върша работата както трябва, предпочетох да се откажа от поста", се казва в официално изявление на бившия централен защитник пред Press Association Sport.

Скот Купър, който беше помощник на Бътчър, за момента поема работата. Той ще заведе отбора на подготвителен лагер в Бахрейн през септември, през ноември му предстои първенството на АСЕАН (страните от Югоизточна Азия) и през януари догодина най-сериозното изпинатие- финалите за Купата на Азия.

Мениджърът на отбора Дан Палами заяви, че уважава решението на английската легенда.

"Като мениджър на тима, моята идея беше да работим заедно с Тери Бътчър и да изградим един здрав отбор за първото ни участие на финали за Купата на Азия. За съжаление, той обясни, че ще бъде трудно да следва плановете, които имаме."

Филипините попаднаха в група с отборите на Република Корея, Китай и Киргизстан за Купата на Азия. Турнирът е от 5-и януари до 1-и февруари в Обединените Арабски емирства. /БТА