Националът на Македония и бивш футболист, а и настоящ фен на Левски Дарко Тасевски направи трансфер от Израел в Тайланд. Той ще играе за тима Банкок Глас, с който подписа за 2 години и ще носи екип с любимия му номер 22. Пред клубния сайт Дарко заяви:

„Горд съм да бъда в Тайланд, това е първият път, когато идвам тук“, сподели Тасевски, който преди това защитаваше цветовете на израелския Апоел Ирони Кирят Шмона. „Това е предизвикателство за мен. Така виждам нещата. Първенството тук се развива и ще придобия нов опит. Ще се опитам да повиша нивото си на игра. Причината да избера Банкок е защото откакто започнах професионалната си кариера преди 10 години играх в доста първенства из Европа. Затова се нуждаех от ново предизвикателство. От клуба се свързаха с мен, аз видях, че това е един добър отбор и затова реших да дойда тук“.

Ето какво сподели Дарко Тасевски от далечен Тайланд специално за Дарик радио и Gong.bg :

- Дарко,  как се стигна до твоят трансфер от Апоел Ирони Кирят Шмона в Банкок Глас в Тайланд?

- Много съм доволен и щастлив, че се стигна до този трансфер. Всичко стана много бързо, като мой приятел от Македония ми помогна за трансфера. Хората от Банкок идваха да ме гледат два пъти в Израел. Явно са останали доволни и затова ми предложиха договор за две години, който аз приех.

- Запозна ли се вече с обстановката в новия ти клуб, в Банкок и Тайланд като цяло?

- Запознах се набързо и можах да видя, че хората работят много професионално. Построили са нов стадион и има уникални условия за тренировки. Като цяло много инвестират и искат да вдигнат нивото на футбола, както в клуба, така и в Тайланд.

- Първи за новия ти трансфер те е поздравил твоят приятел Бобан Грънчаров. Знаеш ли какво се случва с него в България и може ли той да дойде да играе при теб в Банкок?

- Естествено, че следя какво става с него. Даже се чуваме много често с Бобан. Мога да му пожелая само по-бързо да се върне в състава на Ботев, защото той си заслужи това място. Ако това не стане, то да идва в Левски, че имаме нужда от такъв защитник. (Тук Дарко се усмихва!)

- Следиш ли какво се случва в Левски?

- Следя всеки ден случващото се в Левски. От една страна го следя чрез интернет, а от друга се чувам с приятелите, които имам в клуба и в София. Радвам се, че нещата малко се оправиха. Надявам се сега да бием ЦСКА и нещата да станат още по-добри.

Тасевски от Тайланд: за трансфера в Банкок, за Бобан Грънчаров, Ботев Пд, Левски и ЦСКА

- Ще вземеш ли семейството ти при теб в Тайланд и там ли ще посрещнете предстоящите празници?

- Естествено, че ще взема семейството ми при мен. Нека само мине подготовката и веднага идват при мен. За предстоящите празници ще сме малко в България и малко в Македония, за да имат време двете ни семейства малко да ни се порадват.

- Кой е твоят фаворит за световен шампион в Бразилия догодина и какво би пожелал на феновете на футбола за предстоящите празници?

- Моят фаворит за да стане световен шампион в Бразилия е Германия. На всички фенове на футбола в България им пожелавам весели празници, да са живи, здрави и да имат късмет през новата 2014 година. На феновете на Левски, освен тези пожелания, им желая да подкрепят любимия тим във всеки мач. Аз ще подкрепям Левски от далечен Тайланд.