Българският защитник Стефан Велков ще продължи кариерата си в Ден Бош. Той подписа едногодишен договор с втородивизионния холандски клуб, като има опция за неговото продължаване за още два сезона.

Договорът на Велков със Славия изтече в края на юни и той преминава в холандския клуб като свободен агент, като „белите“ ще получат само полагаемата се компенсация.

Припомняме, че в навечерието на мача на Славия срещу Илвес от първия квалификационен кръг на Лига Европа във Финландия, Велков беше изваден от групата за мача, въпреки че предварително бе заявен.

„Пристигането ми в Ден Бош е още една важна стъпка в моята футболна кариера. Чувствам се добре в клуба и за мен Ден Бош е най-подходящият отбор в момента. Очаквам с нетърпение да работя тук и съм убеден, че мога да продължа да се развивам добре“, коментира Велков.

„Стефан е талантлив играч, който е в млада възраст и вече е придобил много опит на най-високо ниво в България. Той е физически силен играч с добро разбиране за играта. Очаквам с нетърпение да го видим в игра за Ден Бош през сезона“, коментира спортният директор на Ден Бош Павел ван дер Краан.