Новият наставник на Твенте Стив Макларън си осигури услугите на младия талант от Челси – Слободан Райкович, който се превърна и в първото ново попълнение при Ники Михайлов и компания под това треньорско ръководство.

19-годишният бранител ще се присъедини към тима от Холандия за една година под наем, като преди това изкара миналата кампания под наем в ПСВ Айндховен.

Според местните медии, трансферът е голям удар за бившия национален селекционер на Англия, тъй като голям брой отбори са искали да подпишат с младия сърбин.

„Много съм радостен, че можахме да прибавим към състава толкова млад играч, притежаващ такива качества”, каза МакЛарън за официалния сайт на Твенте.

„В Челси вече са наясно с неговите качества, именно затова той е част от „сините”. Аз лично го гледах в игра за ПСВ срещу Фиорентина в турнира за Купата на УЕФА”, сподели още наставникът.

„Когато ни се отвори възможността да го привлечем, го направихме без да се замисляме. Много отбори – особено от Англия, го искаха. Моето желание бе да разполагам с конкурентни играчи на всеки пост в отбора, а той може да играе на няколко позиции в отбрана”, добави Стив МакЛарън.