Защитникът на Аякс Амстердам – Хайро Ридевалд потвърди, че вече води преговори с няколко клуба. 20-годишният футболист промени първоначалното си желание да остане в столичния гранд, след като от клуба без да го питат промениха номера на фланелката му.

През миналия сезон под ръководството на Петер Бош Ридевалд загуби титулярното си място и по принцип трябваше да остане в Амстердам, където да бъде част от отбора на назначения сега Марсел Кайзер.

Всичко обаче пропадна, щом играчът научи, че №4, който носеше досега, вече е даден на младока Матайс Де Лихт. Вместо любимия си номер сега на Ридевалд се полага екипа с №36, който по принцип се дава на периферни за първия тим играчи.

„През миналата година нещо просто се пречупи. Това е основната причина”, коментира Ридевалд пред „Де Телеграаф”. „Предпочитах да остана в Аякс за много години напред, но когато не получих никакво обяснение за смяната на номера  ми с 36, знаех какъв момент е настъпил.”

„Време е за нещо ново, макар че вярвам много силно в качествата на Марсел Кайзер”, добави играчът.

В резултат на всичко Ридевалд съвсем резонно бе изключен от състава за първата лятна контрола на Аякс срещу Вердер Бремен. Клубът мотивира решението си с това, че иска да предпази футболиста от вероятна контузия, докато той преговаря с други отбори.