Лично министър-председателят на Израел - Бенямин Нетаняху, уреди контролна среща на националния отбор на страната си срещу световния шампион по футбол Аржентина, съобщи правителствената пресслужба, цитирана от БТА.
 
Нетаняху прие в кабинета си президента на Южноамериканската конфедерация по футбол (КОНМЕБОЛ) Алехандро Домингес, а в хода на срещата шефът на централата е потвърдил, че "няма нищо против и ще съдейства за пристигането на Аржентина с Лионел Меси в Израел за демонстративни срещи".
 
Срокът, датите и началните часове на тези мачове или дори само на един мач, не се съобщават.
 
Всички детайли трябва да бъдат съгласувани от президентите на двете футболни централи - Моше Зуарец на Израелската и Клаудио Тапия от аржентинска страна.
 
Израел и Аржентина вече бяха договорили веднъж провеждането на контролна среща през 2018-а година, но такава не се състоя заради протести и вълнения от страна на палестинското население на Западния бряг на река Йордан. Аржентинците се уплашиха, че може да има целенасочени провокации към техните футболисти и по-специално към Лионел Меси и отказаха да пътуват за Тел Авив.
 
В момента футболните резултати на младежките отбори на Израел са много добри, тъй като формациите до 20 и до 21 години се представиха отлично на Световните и на Европейските финали.